tiistai 6. heinäkuuta 2010

LUOMUPUUVILLAA ETSIMÄSSÄ


Kylläpä on vaikeaa löytää Helsingistä luomupuuvillaa! Jokin aika sitten kiertelin keskustassa kyselemässä luomupuuvillaisia pyyhkeitä ja vuodevaatteita. Tulos oli melkoisen lähellä pyöreää nollaa!?! Muutamassa kaupassa, Stockmann ja Hemtex, oli kuulema ollut, mutta nyt ei löytynyt mitään. Moni yritti myös kaupata Reilun kaupan tuotteita ja myyjät jäivät hieman hämilleen, mm. Sokoksella, kun sanoin ettei se ole sama asia, vaan etsin myrkytöntä tekstiiliä. Lopulta luomupyyhkeet löytyivät niinkin yllättävästä paikasta kuin JYSK:stä ja vieläpä hintakin oli lähellä "normipyyhkeitä".



Heillä on myös paljon Öko-tex:ia(tutkitusti haitta-aineettomia),jota itse shoppailen luomun korvikkeena ;)

Olen myös aiemmin yrittänyt löytää lapselle luomupuuvillasta sukkahousuja ja alusvaatteita, mutta hyvin laihoin tuloksin. H&M:sta on tosin molempia vaihtelevasti, aina ei löydy. T-paitoja lyhyt- ja pitkähihaisina löytyy heiltä hyvin,myös aikuisille. Monella merkillä on muutama vaateparsi luomua, mutta katselkaapa huvikseen kaupoissa millainen tarjonta on tänäpäivänä. Ja ennenkaikkea: antakaa siitä palautetta ja vaatikaa myrkyttömiä tekstiilejä! Muuten mikään ei täällä perähikiällä muutu ja imeytämme lapsiemme sekä oman ihomme kautta myrkyt kehoon. Ainakin minua se kauhistuttaa, entä teitä?




Eilen ilokseni silmiini sattui Lindexillä luomupuuvillaisia alushousuja, joita tietysti heti piti ostaa. Vaikuttavat erittäin laadukkailta ja hintakin ihan sama kuin ei-luomuilla. Lindexiltä itseasiassa olen myös ostanut luomuleggarit.

Seuraavan kerran kuulettekin Kööpenhaminan luomulöydöistä, kunhan palaamme lomailemasta. Siihen saakka toivotan lukijoilleni aurinkoisia päiviä!