maanantai 23. tammikuuta 2012

TERVEELLISTÄ HENGITYSILMAA

Törmäsin tänään mielenkiintoiseen tuotteeseen. Olin aiemmin lukenut siitä, mutta olin unohtanut sen kokonaan.

Kyseessä on Attituden luonnollinen ilmanpuhdistin. Lupaus on melko kova; tuote vangitsee ja ottaa kiinni ilman saasteet kotona 37m2:n alueelta. Se myös imee sekä eliminoi hajuja( ruoanlaitto, eläimet, savu, home...). Tämän mahdollistaa aktiivihiili erittäin huokoisen rakenteensa ansiosta. Valitan, mutta menee kyllä yli hilseen miten ne kaikki saasteet hakeutuvat tähän 10cm x 10cm boxiin??? Joku viisaampi voisi selittää...

Hätkähdyttävä on tieto paketin kyljessä; Maailman taerveysjärjestön mukaan sisäilman saastuminen on syynä 1,6 miljoonan ihmisen kuolemaan vuodessa eli 1 kuolee joka 20. sekunti. Tehosi ainakin minuun, sai tekemään ostopäätöksen välittömästi!

Tuoksuvaihtoehtoina passionhedelmä tai laventeli-eucalyptus, itse valitsin jälkimmäisen. Makuuhuoneeseen sijoitettuna saa samalla laventelin rauhoittavan vaikutuksen ;).

Onko kukaan kokeillut tätä ja mitä olette mieltä?

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

APUA POSKIEN PALELTUMIIN?


Olen pari viime talvea kärsinyt todella kummallisista poskien paleltumisista. Pienestäkin tuulesta taikka pakkasesta posket tulevat täyteen punaisia läiskiä ja sisälle tultaessa ne vielä turpoavat kamalan näköisiksi. Ei siis hirveästi houkuttele ulos meno...

Sain tätä varten testiin SkinOrganics:lta SeaLine Mineral-kasvovoiteen. Se on suojaava ja ravitseva kasvovoide vaativalle, erittäin kuivalle, herkälle ja hilseilevälle iholle.Vaikuttavina aineina ihania luomuöljyjä; jojobaa, aurigonkukkaa, macadamiaa, avocadoa...ja paljon muita.

Itse voide on mielestäni kummallisen löysää. Jotenkin on vain tottunut siihen, että mitä hoitavampi voide, sitä paksumpi koostumus.
Tuubista tulee helposti liikaa, koska jo korkin avattua, sitä alkaa valumaan ulos.

Olen melkein koko voiteen käyttänyt, mutta ihossa ei näy minkäänlaisia muutoksia. On oikein hyvä ja toimiva voide muuten, mutta ei kyseiseen ongelmaan, valitettavasti.

Metsästys siis jatkuu edelleen! Seuraavaksi kokeilen DrOrganic:n E-vitamiini voidetta sekä aloitin juuri ottamaan sisäisesti helokkiöljyä.

Kaikki vinkit otan ilolla vastaan!




keskiviikko 11. tammikuuta 2012

KINKUN MAKUA


Olen hieman myöhässä joulukinkku jutun kanssa, mutta ehkäpä tämän voisi sitten muistaa ensi vuonna.
Mielestäni paketti on jo niin herkullisen näköinen etten voinut jäättää ostamatta Ruohonjuuresta ;)).

Kyseessä siis kinkku, joka on valmistettu soijaproteiinista. Sivellään sinapilla ja korppujauhotetaan(itse käytin spelt-mannaa)mausteiden kera ja ei kun uuniin lämpenemään. Tosi nopeaa ja helppoa!
Maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin ja on todella lihaisan oloinen, sai kehuja myös lihansyöjiltä!

Valmistajana Astrid och aporna, joka paljastuikin hurmaavaksi malmölaiseksi ekokaupaksi. Kannattaa käydä tsekkaamassa sivut vaikkei ruotsia osaisikaan.

Aiemmin olen yrittänyt itse vääntää jos jonkinmoista "kinkkua", mutta mielestäni mikään ei vedä tälle vertoja. Toivottavasti löytyy ensi joulunakin Ruohonjuuren pakastealtaasta!


maanantai 2. tammikuuta 2012

ESSENTIAL CARE-MINERAALIMEIKIT

Essential Carelta on tullut vähän aikaa sitten uudet ihanan myrkyttömät mineraalimeikit, joita myy mm. SkinOrganics-verkkokauppa

Sain testiin ripsivärin, rajauskynän sekä huulipunan.

Aluksi tietysti kiinnittää huomiota pakkauksen ulkonäköön; kummastuksekseni putkilot ja kynä ovatkin tummanvihreitä, mikä vaikuttaa mielestäni ratkaisevasti, ne eivät valitettavasti näytä houkuttelevilta. Tumman vihreä, jossa teksti on kultainen, on jostain todella kaukaa lapsuudestani ja nyt en kyllä plussia tästä retroilusta jakele.

Käytän hyvin harvoin huulipunaa, mutta tämä nude-sävy on ihan ok arkikäytössä. Ainoa ongelma -se ei pysy, vaan on jo hetken kuluttua tipotiessään. Plussana 86% luomua!
On kylläkin erittäin hoitava, sisältää mm. jojobaöljyä, karitevoita ja hedelmä- ja kasviuutteita.
Valmistaja vinkkaa käyttämään myös poskipunana!

Musta mineraalimeikkikynä silmien rajaamiseen on myös ihanan luomuinen, 64%.
Essential Care meikkikynät ovat ensimmäisiä meikkikyniä, jotka ovat koskaan saaneet Soil Association -luomusertifikaatin! Ne myös sisältävät Reilun Kaupan normien mukaisia raaka-aineita.
Koostumukseltaan väri on pehmeää ja erittäin helppoa levittää.
Mutta, taas se värin kestävyys; muutaman tunnin ihan ok yläluomella, alaluomella ei sitäkään. Todella harmillista, koska töissä pitäisi meikin pysyä tuhraantumatta koko päivän.
Ja sitten vielä musta mascara, joka on ensimmäinen Soil Association-sertifikaatin saanut ripsiväri!
Luomua niinkin paljon kuin 85%. Sisältää luomulaatuista aloe vera mehua, karitevoita, biodynaamisesti kasvatettua kehäkukkaa, tyrnimarjaa sekä puhdasta mineraaliväriä.
Valmistajan kanssa yhdyn luonnehdintaan luonnollinen, mutta en näyttävään. Ripsissä väri on melko mitätön, vaikka kahteen kertaan laittaisikin.
Valitettavasti tämä rapisee alaluomelle enemmän kuin mikään käyttämäni ripsiväri. Jo puolenpäivän aikaan huomasin monesti töissä, että onpas kumman tummat silmänaluset...

Niin ihanan myrkytön ja kaikinpuolin kierrätettävä kuin tämä sarja onkin, se ei valitettavasti pääse suosikkieni listalle. Huomaan välillä olevani niin innoissani luomusta ja myrkyttömyydestä, että armahdan hieman meikkejä, mutta nyt edes ne eivät auta.

Onko muilla tästä parempia kokemuksia?