sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

IHANIA VOITEITA LAPSILLE


6-vuotiaalla tyttärelläni on aina ollut pieniä kutisevia läiskiä, joten voiteita on tullut kokeiltua varmasti kymmeniä. Kaikki viimeisimmät ovat olleet mahdollisimman luonnollisia ja puhtaita, mielestäni parhaiten toimivat vain muutamaa raaka-ainetta sisältävät. Kuvassa olevat Beelief botanicsin "mehiläistuotteet" ovat suosikkejamme monikäyttöisyytensä puolesta.Ne ovat erittäin hoitavia ja toimivat vaikeimmissakin tapauksissa, sekä aikuisilla että lapsilla. Pääraaka-aineena manteliöljy sekä mehiläisten aikaansaamat tuotokset ja ruusuvesi. Myös Akamutin Sheavoiteita on kokeiltu erilaisia, mutta parhaiten on toiminut ihan pelkkä puhdas sheavoi, jonka etuna on myös pienen purkin ääretön kesto, kuukausia...Eikä unohdeta puhdasta Aloe Veraa, meillä käytetään hyväksi todettua Pure nuff stuffia.
Koko ihon rasvauksessa olen ollut tyytyväinen muutamaan tuotteeseen; Aubrey organicsin Natural baby&kids on riittävän kosteuttava ja lapseni mielestä tuoksuu karkille, jolloin hän mielellään levittelee sitä itsekin. Logonan Calendula baby moisture cream on jo vähän tuhdimpaa, mutta hyvin imeytyvää, ehkä enemmän talvivoide. Laveran tuotteista pidän siksi, että niissä erikseen mainitaan sopivuus homeopatian kanssa, jolloin ne eivät sisällä yrttien ja kukkien uutteita. Esimerkiksi diaper creamia("vaippavoidetta") olemme käyttäneet muuhunkin kuin pepun punoitukseen, koska se sisältää ihoa rauhoittavia aineita, mm. mehiläisvahaa, sinkkiä ja tyrniöljyä. Tosin toimii pepunpunoituksessakin niin hyvin, että illalla laitettaessa aamulla ei ole jälkeäkään mistään. Ja sitten kestosuosikkimme; koko vartalolle tarkoitettu Green People:n Organic children sarjan Aloe Vera-calendula(kehäkukka)-vartalovoide. Toimii myös aftersunina, viilentää ihoa kivasti. Imeytyy hyvin ja pitää ihon kosteutettuna rasvauksen välit.
Yhteisiä vaikuttavia aineita kaikille edellämainituille ovat mm. aloe vera, jojoba, kehäkukka, mehiläisvaha ja sheavoi.
Taitavat kaikki olla tilattuja kahdesta lempikaupastani; The Organic bodycareshopista ja BCE-Europesta.Osaisiko joku suositella hyvää kotimaista tuotetta yleiseen kosteuttamiseen sekä pienille kuiville läikille?
Tällä viikolla Ronjalla oli huulet tosi kuivana ja suunpieli aukesi myös. Laitoimme ehkä neljä kertaa Shinen jojobaöljyä ja suunpieli onkin jo terve. Tulen aina suunnattoman onnelliseksi, kun löytyy jokin luonnontuote, joka todellakin toimii!

5 kommenttia:

  1. Hei. Oletko ajatellut, että tekisit itse sheavoidetta? Meitä on perheessä 3 kuivaihoista tyttöä(toisella tyttärellä lievä psoriasis)ja tein Pienen tuoksukaupan ohjeen mukaan vaahdotettua karitevoita. N.200g satsi hurahti parissa kuukaudessa loppuun. On jähmeähköä,mutta saunan jälkeen suli kivasti lämpimälle iholle. Kestää pienen hetken imeytyä, mutta iho kyllä imaisee sen hyvin sisäänsä. Kovillakaan pakkasilla ei iho kiristellyt. Itse käytin jojobaöljyn tilalla aprikoosinkiviöljyä ja pähkinätuoksua lisänä.Tuotteet sai tilata sieltä tuoksukaupasta.Tein myös Aromantic-kaupan ohjeen mukaan psoriöljyn. Se imeytyy nopeasti ja on tyttären mukaan hyväntuntuinen. Ei ole ainakaan psorikohdat laajentuneet tai punoittaneet. Olen lähtenyt varmaan vaikkeimman kautta, kun olen itse värkännyt voiteita, mutta se on ollut ihan kiva harrastuskin ja koukuttaa pahasti.;)

    VastaaPoista
  2. Heippa, oletko vielä testannut vihreä kosmetiikka yrityksen tuotteita? Heillä on omat nettisivut joilta voi ostaa tuotteita ja kaunis myymälä täällä Hyvinkäällä.

    Itse olen testaillut ainoastaan ruusu käsivoidetta ja huulirasvaa, suosittelen! :)

    VastaaPoista
  3. Terve Hellunen!
    Kiitos kivasta vinkistä! Täytyy perehtyä tarkemmin Pieneen tuoksukauppaan, mutta ensisilmäykseltä näytti kyllä lupaavalta.

    VastaaPoista
  4. Moikka Tuuli!
    Vihreän kosmetiikan sheavoi&ruusu löytyikin kaapista, kun vähän kaiveli. Taisin itse joskus kokeilla tätä käsivoiteena, mutta ei ollut tarpeeksi kosteuttava. Voisi tosin toimia jossain muussa kohtaa kroppaa ;)

    VastaaPoista
  5. Aubrey Organics ihonhoitotuotteita vauvoille ja lapsille on saatavalla juuri avatussa verkkikaupassa osoitteessa www.aubrey-organics.fi

    VastaaPoista