maanantai 15. maaliskuuta 2010

ENSIMMÄISEN ÄÄNESTYKSEN TULOKSET JA SEURAAVA ÄÄNESTYS

Nyt on saatu ensimmäinen kysely päätökseen. Tulokset olivat ihan ok, riippuisikohan lukijakunnasta? Siksi mielestäni "vain" ihan ok, että miksi päivittäiseen ruoanlaittoon ei sisällytetä enempää vitamiinirikasta ja puhdasta luomua? Perusruokatarpeita kun saa melko edullisestikin. Vai vallitseeko vieläkin käsitys, että suomalainen ruoka on muutenkin puhdasta? (Höpö höpö sanon minä)
Luomua päivittäin teistä käyttää 64%. Silloin tällöin 29% ja ei koskaan 2%.

Seuraavaksi tahtoisin tietää miksi luomutuote jää hyllyyn ostamatta ja päädytkin vastaavaan ei-luomuun. Itselläni ainoa kriteeri tähän olisi hinta. Jotkut luomutuotteet ovat vain niin ylihinnoiteltuja ettei niitä pysty ostamaan kuin harvoin; vaikkapa pähkinät, kuivatut hedelmät, mehut, "valmisruoat", juustot, vihannekset ja hedelmät joissain kaupoissa. Itse olen nähnyt myös tukkuhintoja, kun vuosi-pari sitten suunnittelin omaa luomukauppaa, joten tiedän, että niistä ei tarvitsisi ottaa kiskurihintoja, jos vain kauppias haluaisi panostaa enemmän luomuun. Tosin ylihinnoitteluun kyllä syyllistyy myös johtavat ekokaupat, mutta eivät varmasti muuten olisivatkaan tuottoisia. Oma haaveeni oli ja on edelleen perustaa luomukauppa kohtuullisilla hinnoilla, sellaisilla jotka suostuisin itsekin maksamaan. Meidän perheessä on tehty tietoinen valinta, että mieluummin pistämme rahamme puhtaisiin elintarvikkeisiin kuin vaikkapa usein ulkona syömiseen ja rillutteluun. Luomuun käytetyt rahat ovat siis itseasiassa terveyteen laitettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti