perjantai 12. maaliskuuta 2010

HYVÄ ASTIANPESUKONEAINE HAKUSESSA!


Käyttäisin niin mielelläni astianpesukoneessa ekologista pesuainetta, mutta tehot eivät riitä. Tällä hetkellä käytössä on siis tuo Sonett:n jauhe. Rasvat eivät lähde ja muutenkaan astiat eivät tule putipuhtaina koneesta, vaikka ne on hyvin huuhdeltu ennen sinne laittoa. On myös pakko pestä kuumimmalla pesulla, enkä voi käyttää eko-ohjelmaa... Kutsuin jopa jo astianpesukonekorjaajan, kun luulin vian olevan uudessa koneessamme, mutta valitettava tosiasia on, että vika on pesuaineessa. Kokeilin korjaajan ehdotuksesta kerran pestä tavallisella Sun:lla ja tulos oli paljon parempi :(( Lisäksi ekologiset pesuaineet sisältävät silikaattia, joka valitettavasti tukkii myös sihtejä sekä vedentuloa. Olen käyttänyt myös Ecoverin tabletteja, eikä tulos ollut sen kummoisempi. Kirkastusaineeni on Ecoverin, mutta tätäkään ei kuulema edes tarvitse, jos pesuaine on hyvä. Kun en millään viitsisi kaikkia markkinoilla olevia ostaa, olisiko kellään jostain muun merkkisestä ekologisesta pesuaineesta kokemuksia?

Pesukoneenkorjaaja muuten kertoi myös sellaisen asian, että koska vetemme on niin pehmeää, yhteen pesuun riittää puolikas pesutabletti. Kun pesuaineet valmistetaan etelämpänä missä vesi on kovempaa, tarvitaan siellä kokonainen tabletti, ei täällä!

Entäs sitten käsitiskiaineet? Itse olen ollut ihan tyytyväinen tuohon Ecoveriin, enkä taida olla edes kokeillut muita. Vinkkejä hyvistä otetaan vastaan, kiitos!

Itseäni nyt vähän mietityttää, että kumpi on oikeasti ekologisempaa:
-pestä eko-ohjelmalla normaalilla aineella
-pestä ekologisella pesuaineella kuumimmalla ja vielä päälle käsin astiat, jotka jäivät likaisiksi?
Taidanpa tietää vastauksen, mutta mitä mieltä te olette?

6 kommenttia:

  1. Kokeile pesupähkinäjauhetta. Meillä on nyt kokeilussa kun uusi astianpesukoneemme ei poista tavallisia pesuaineita kunnolla ja astioihin jää pesuaineen makua. Nyt on viikonpäivät kokeiltu pesupähkinää ja ei jää mitään makuja eikä hajuja.
    Voihan sitä sillointällöin pestä tavallisella niin ei jää jäämiä koneeseen.

    VastaaPoista
  2. Hei loistavaa1 Ei itsellääni ole tullut mieleenkään, että sitä voisi laitttaa astianpesukoneeseen. Millainen annostus+

    VastaaPoista
  3. No ei nyt menny mulla ihan merkit kohdilleen, kun kiireellä yrittää kirjoittaa...mutta kai siitä selvän saa mitä tarkoitan ;)Vikan merkin pitäisi olla ?

    VastaaPoista
  4. Törmäsin sattumalta blogiisi, ja jämähdin lukemaan. :) Mielenkiintoisista asioista kirjotat.

    Mulla ovat nuo Ecoverin tabletit toimineet hyvin, toisin kuin Sonett:n jauhe. Ecoveria olen annostellut vaan neljäsosatabletin (hieman normaalia pienempi astianpesukone), tosin mun kone on vanha eikä siinä ole tietoakaan eco-pesuohjelmista. :) Esipesen astiat aika hyvin, ettei jää ruuantähteitä, varsinkin jos en ole konetta laittamassa heti päälle.

    Pesupähkinöitä en ole suurista suunnitelmista huolimatta vielä astianpesussa testannut.

    VastaaPoista
  5. Kiva saada uusia lukijoita! Aion seuraavaksi hankkia pesupähkinäjauhetta ja katsotaan mitä tapahtuu. Pyykinpesussa en ole ollut niihin järin tyytyväinen, mutta jospa tässä toimisi...

    VastaaPoista
  6. Vanhempi kirjoitus, mutta satuin itse etsimään aiheeseen liittyvää tietoa. Tuli mieleen pari kommenttia:
    -Eikö astioiden pesu ensin erikseen ja sitten koneella ole turhaa? Ymmärrän, jos astiat seisovat ja puuro kuivaa kiinni, mutta muuten pesukoneen suodattimet ovat kai puhdistettavia?
    -Pesupähkinöiden käyttö on ekologista meille, mutta Suomessa on myös paremmat vedenpuhdistusprosessit kuin esim. Intiassa. Kun pesupähkinät lähetetään sieltä tänne, siirtyvät intialaiset näihin koviin pesuaineisiin...

    VastaaPoista