lauantai 28. toukokuuta 2011

AYURVEDA-hoitoa testaamassa



Pääsin hemmottelemaan itseäni Bella Centeriin Espooseen Ayurveda-hoitoon. Kokemus itse Ayurvedasta oli ensimmäinen muttei varmastikaan jää viimeiseksi, uskon vahvasti tähän filosofiaan.

Aluksi hieman Ayurvedasta:
Ayurveda on 5000-vuotinen oppi Intiasta. Ayurveda tulee kahdesta sanskriitinkielisestä sanasta; ayus joka tarkoittaa elämää ja veda joka tarkoittaa tietoa tai tiedettä. Ayurveda on elämän tiedettä.Ayurveda pitää yksilöä kokonaisuutena ja pyrkii vahvistamaan kehon omaa kykyä parantaa itseään. Ayurvedan mukaan sairaudet ja epätasapainot johtuvat suurimmaksi osaksi epätasapainoisesta elämäntyylistä ja kehoon kertyneistä kuona-aineista. Emme elä harmoniassa luonnon kanssa. Filosofia perustuu kokonaisvaltaiseen ajattelutapaan, joka asettaa ihmisen keskipisteeseen. Ihmisellä on kyky parantaa itseään. Ulkoinen kauneus on riippuvainen myös sisäisestä hyvänolon tunteesta ja tasapainosta.

Ayurveda käyttää hyväkseen luonnon omaa lääketiedettä palauttaakseen kehoon terveyden, tasapainon ja hyvänolontunteen. Erityistä huomiota kohdistetaan doshien tasapainottamiseen. Doshat ovat kolme fysiologiaa hallitsevaa pääperiaatetta: Vata, Pitta ja Kapha.

Minun ihoni on Pitta; herkkä ja taipuvainen kuivumiseen.Sain hoidon juuri siihen sopivilla Lakshmi-tuotteilla. Lakshmin kauneusfilosofia perustuu Ayurvedaan. Lakshmi ei hoida ihoa vain päältä päin vaan se tarjoaa hoitomenetelmiä, tuotteita ja ohjeita, miten saada kolme doshaa tasapainoon. Pyritään löytämään ongelman ydin ja luomaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, niin fyysinen kuin henkinenkin.
Lakshmi käyttää Ayurvedan lisäksi aromaterapia- ja phytoterapiamenetelmiä.Kaikki raaka-aineet saadaan luonnosta ja suositaan sertifioitua luomulaatua. Siksipä Lakshmi onkin Pro Luonnonkosmetiikka ry:n täysjäsen.

Hoito oli todella rentouttava. Seesteinen olo jatkui läpi hoidon ja taisin nukahtaakin pariin otteeseen.Sain hoidon kasvoille, jaloille ja silmänympäryställe. Tuoksut eivät olleet liian voimakkaita, vaan miellyttäviä. Hoitajan olisin toivonut kertovan matkan varrella enemmän mitä tekee millä tuotteilla ja miksi. Hoidon jälkeen parasta oli se, että perinteiseen kasvohoitoon verrattuna iho ei punoittanut, koska sitä ei "rääkätty", vaan hoidettiin ihanilla voiteilla ja seerumeilla. Kasvojen iho hehkui puhtautta muutaman päivän ja jalat leijuivat.

Olisi ollut ilo jatkaa kasvojen ja silmänympärysten hoitoa näillä tuotteilla, mutta sellaiseen investointiin ei nyt vain ole rahkeita. Tuotteet ovat varmasti hintansa arvoisia, mutta minun kukkarolleni liian kalliita.En myöskään onnistunut saamaan testiin mitään, jotta olisin voinut teille tuotteista kertoa.

Muuten kaikinpuolin miellyttävä kokemus.

Kertokaahan millaisia luomu/luonnonhoitoja olette kokeilleet?

5 kommenttia:

  1. Kuullostaa hyvältä! Mutta en ole yllättynyt, sillä valmistuin juuri itse hierojaksi ja kävin myös frantsilassa ayurvedisen pää- ja kasvohieronnan kurssin. Kokemus oli mahtava ja erittäin rentouttava niin hoitajana kuin hoidettavana olessa. Olen myös innostunut tekemään hoitoa asiakkaille ja opiskelemaan ayurvesta hoitamista lisää. Tuotteita oli frantsilan valmistamat ayurvediset-hoitoöljyt kotimaisista yrteistä ja luomuöljyistä.
    Olen myös käyttänyt hieroessani luomu-kylmäpuristettua oliivi- ja auringonkukkaöljyjä. Aion ottaa vihreät arvot huomioon yritystä perustaessani. Kotona teen luomukuorintoja keholle itsetehdyillä kuorinta-aineilla.(helppoja tehdä itse) Pitäisi löytää Jyväskylästä vielä hyvä ekokosmetologi... Virossa kokeilin aromahierontaa koko keholle ja se oli ihana ja rentouttava kokemus. Frantsialn kurssilla sai myös kokeilla heidän tuotteitaan ja olivat ihania!

    VastaaPoista
  2. Vautsi vau! Harmi, että asut siellä "niin kaukana".Onnea valmistumisesta ja tsemppiä yrityksen perustamiseen!

    Itse olen aiemmin käynyt Dr.Hauschka hoidoissa ja olen kyllä tykännyt siitäkin. Dr.Hauschka johdatteli mut tähän luonnonhoitojen pariin, joten se on muutenkin tärkeä pointti matkallani tähän pisteeseen.
    Kotona käytän mutia ja suolakylpyjä, mutta itse en ole vielä mitään valmistanut. Ehkä sekin aika vielä koittaa.
    Ihanaa kesäpäivää!

    VastaaPoista
  3. Olinkin juuri saanut sähköpostiini selvennyksen miksi hoitaja ei puhunut paljoakaan hoidon aikana:
    "Hoidon kulusta ja sen aikana hoitaja ei saa puhua asiakkaan kanssa.
    Ayurvedahoidossa hoitaja koulutetaan hoidon aikana energisoimaan hoidossa ja
    antamaan asiakkaalle rauhan hoidon aikana puheesta asiakkaan omille ajatuksille.
    Hoitoa ennen tosin kyllä hoitajan tulisi kertoa hoidon kulusta. Harmi jos näin ei tapahtunut:-( "

    VastaaPoista
  4. Kyllä asiakkaalle on kerrottava etukäteen jotain edes hoidon kulusta pääpiirteittäin. Kerron itsekin kun teen klassista hierontaa esim. että aloitetaan päinmakuulla ja sitten käännytään lopuksi selinmakuulle jne. Ayurvedista hoito tehdessä asiakkaalle kerron että ensin aloitan asiakkaan istuessa tuolilla ja sitten hoito jatkuu selinmakuulla hoitopöydällä. Muuten hoidon aikana ei puhuta mitään. Asiakas tuntee olonsa turvallisemmaksi ja rentoutuneemmaksi, kun tietää mitä tuleman pitää.
    Kotikosmetiikan teko on helppo aloittaa vaikka huulirasvasta! Pienestä tuoksukaupasta saa tarvikkeet ja ohjeet!

    VastaaPoista
  5. Lisää tietoa Ayurveda hoidoista ja koulutuksesta suomressa saa kotisivuilta www.vedakeskus.fi
    Tervetuloa myös tänne Intiaan Ayurveda hoitoihin.
    Terkkuja Intian valosta ja lämmöstä
    Kalevi

    VastaaPoista