maanantai 3. toukokuuta 2010

TERVEELLISEMPÄÄ SUOLAA



Olen muutaman viikon ajan testaillut uusia kotimaisen Tuisa-tuotteen valmistamia Terve pöytään tomaatti- ja yrttisuolaa.Niissä käytetty kristallisuola on puhdasta ja mineraalirikasta luonnonsuolaa. Seoksissa ei myöskään ole keinotekoisia lisä- tai säilöntäaineita. Täytyy kyllä sanoa, että ovat aivan mainioita! Makua riittää, enkä ole ruokaa keksinyt mihin ne eivät sopisi. Käytän näitä siis suolan korvikkeena, en lisää muuten enää suolaa ruokaan.
Himalajan tomaattisuola on erinomaista mm. italialaistyylisiin ruokiin; pizzan mausteeksi, patoihin, kastikkeisiin ja keittoihin.Tomaatin ja suolan lisäksi mausteena on basilika.
Himalajan yrttisuola on monipuolinen yleismauste, joka käy erityisen hyvin kasvisruokiin, keittoihin ja salaatteihin. Toimii myös hyvin vaikkapa kananmunaleivän päälle ripoteltuna.Suolan lisäksi sisältää persiljaa, basilikaa, liperiä, meiramia, rosmariinia, timjamia, sipulia ja valkosipulia.
Hyvän maun lisäksi kristallisuolalla on muitakin hyviä ominaisuuksia; käyttö tasapainottaa verenpainetta, voi jopa laskea sitä. Tämä edellyttää, että suolaa käytetään kohtuudella. Ihmisen keskimääräinen tarve on 5g päivässä. Kristallisuola on kuitenkin aina paljon parempi vaihtoehto kuin tavallinen suola.
Kristallisuola on ollut miljoonia vuosia kahden mannerlaatan välissä, jossa se on rakenteeltaan muuttunut, eli kristallisoitunut. Tässä muodossa olevat mineraalit ovat lähes hyytelömäisiä, niin pieniä, että ne imeytyvät helposti ja nopeasti solukalvon läpi, jolloin kehomme voi käyttää ne paremmin hyödykseen. Suoloissa, jotka eivät ole käyneet läpi puristusprosessia, mineraalit ovat niin karkeassa muodossa, että ne eivät läpäise solukalvojamme. Lisäksi kristallisuola on täysin puhdasta suolaa kun taas merisuola sisältää raskasmetallia ja saasteita.
Makuja on vielä 4 lisää; aromisuola, hot shot, sitruuna-pippuri ja valkosipuli,varmasti jokaiselle jotakin!
Helsingissä tuotteita myyvät ainakin Luontaistuotekeskus Vesanto ja Era Nova bookshop
Vantaalla Sisustus Mingo ja Luontaistuote Marjaterttu
Tuotteita voi tiedustella myös suoraan Tuisa-tuotteilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti