maanantai 28. marraskuuta 2011

SUPER-SUPERTÄRKEÄ D-VITAMIINI

Tällä hetkellä tutkimusten nojalla koen tärkeimmäksi vitamiiniksi ehdottomasti D:n.

Seuraava lainaus on suoraan Tohtori Tolosen sivuilta. En itse ollut kuullut lainkaan tällaisesta superinfluenssasta ja haluankin nyt tuoda sen myös teidän tietoonne.

"Englannissa asiantuntijat varoittavat uudesta superinfluenssasta, joka voi levitä kaikkialle parissa päivässä. Kyseessä on uusi lintu- ja sikainfluenssan viruskombinaatio, jota vastaan ihmisillä ei ole vastustuskykyä. Virus tarttuu herkästi ihmisestä toiseen, ja se on kaikkien aikojen suurin biologinen uhka, sanovat virologit. D-vitamiinilisä on nyt hyvä ja halpa vakuutus tautia vastaan.

Varoitus annettiin sen jälkeen, kun brittejä alkoi sairastua yhtaikaa tavalliseen flunssaan ja tavallista virulentimpaan sikainfluenssaan. Tällainen virusten yhdistelmä on oikea supervirus, jota vastaan ihmisillä ei ole ennestään immuniteettia, sanovat virologit. Tohtori Peter J. Hotez, maailmankuulu infektiolääkäri, varoittaa, että uusi virus voi levitä 24 tunnissa mantereelta toiselle. Hän johtaa yhdistystä nimeltään American Society of Tropical Medicine and Hygiene.

Maailman johtavat virustutkijat käyvät joka syksy tutkimassa uusia viruskantoja Kaakkois-Aasiassa, josta influenssat yleensä alkavat levitä muualle maailmaan. Rokotukset tehdään sitten näitä viruksia vastaan. Tällä kertaa uusi supervirus löytyi Kambodiasta, joka kuuluu niihin kuuteen alueeseen, joissa lintuinfluenssavirus (H5N1) on pesiytynyt lintuihin. Tähän asti se ei ole juuri tarttunut ihmisestä toiseen. Nyt tilanne saattaa olla vaarallisempi, kun tähän virukseen liittyy sikainfluenssavirus, H1N1.

Varoitus tulee juuri nyt, kun talviflunssaa alkaa esiintyä. Viime vuonna yli 500 brittiä kuoli influenssaan ja sairaalat olivat niin täpötäynnä flunssapotilaita, että rutiinileikkauksia jouduttiin peruuttamaan. Viime vuoden lopun influenssa yllätti lääkärit, sillä se oli paljon virulentimpi kuin oli osattu odottaa.

Uuden infektion todellinen luonne selviää vasta, kun ilmat kylmenevät ja ihmisten veren D-vitamiinin pitoisuus laskee talvilukemiin. Varoitus kannattaa ottaa vakavasti, sanovat asiantuntijat. Heihin kuuluu muiden muassa tohtori Patrick Blair, joka johtaa US Naval Health Research Centeriä San Diegossa (Kalifornia). Uusi kaksoisvirustartunta havaittiin ensimmäiseksi juuri siellä. "Influenssavirukset muuttuvat kaiken aikaa", sanoo Blair. Hän pitää vakavaa maailmanlaajuista influenssa-aaltoa mahdollisena."
Express 3.11.2011

Tohtori Tolosen kommentti:
Tätä uutta virusyhdistelmää vastaan ei ole vielä rokotetta. Tässä tulevat hyvät uutiset: D-vitamiini antaa suojaa influenssaa vastaan. Suosittelen aikuisille 100 mikrogrammaa päivässä.

KUULOSTAAPA HURJALTA!!!

Meidän perheessä syödään d-vitamiinia ympäri vuoden, mutta nähtävästi hieman liian vähän. Tohtori Tolonen suosittelee 1-2,5 mikrogramaa painokiloa kohti.Tästä taulukosta oli mielenkiintoista katsella millaisilla annoksilla erilaiset ihmiset saivat arvonsa nousemaan ja miten se heihin vaikutti.

D-vitamiinin saanti ruoasta on hankalaa ja itse ainakin koen sen olevan helpompaa ottamalla purkista. Täällä Pohjolassa auringon vaikutus d-vitamiinin saantiin on niin vähäistä ettei siihen kannata luottaa edes kesällä. Iho onnistuu muodastamaan d-vitamiinia vain silloin kun varjo on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, keskikesällä. Jos suojaat itsesi tai lapsesi aurinkovoiteilla, ne estävät D-vitamiinin muodostuksen.Ironista, vai mitä?

Suomessa suositus on jatkuvassa käytössä yli 9-vuotiaille 7,5 mikrogrammaa päivässä, mikä on aivan liian vähän. Itse otan 50-100mikrogrammaa päivittäin ja 8-vuotiaamme 25 mikrogrammaa. Näitäkin annoksia olisi vielä turvallista nostaa, jotta pääsisimme hyötymään terveysvaikutuksista.

D-vitamiinilisällä voi ehkäistä mm.virusinfektioita, syöpiä, astmaa, atooppista ihottumaa, 1-ja 2-tyypin diabetesta, Parkinsonia, Alzheimeria ja ties mitä, lista on loputon. D-vitamiini vaikuttaa suotaisasti ja säätelee satoja geenejä, joten puutos johtaa todennäköisesti johonkin "kansallissairauksistamme"; reumaan, diabetekseen, syöpään, MS-tautiin,luukatoon, sydän-ja verisuonitauteihin, lihomiseen jne...jne...

Jopa 90% suomalaisista saattaa tietämättään kärsiä jo puutoksesta! Mitenkähän paljon terveempiä olisimme, jos d-vitamiinipitoisuudet mitattaisiin rutiinitarkastuksissa terveyskeskuksessa säännöllisesti ja määrättäisiin lääkkeen lailla kaikille oma annos? Tulisi valtavan paljon halvemmaksi kuin hoitaa edellämainittuja sairauksia...
Kuka tekisi aloitteen?

Suosittelen muutenkin tutkimaan Tohtori Tolosen sivuja, joista olen itse saanut valtavasti tietoa. Sieltä voi myös tilata uutiskirjeen ja lähettää kysymyksiä, jotta saa yksilöllisiä neuvoja.


3 kommenttia:

  1. It means much more of the medication and increase the
    likelihood of many things, but especially before
    pills hardware. It's just like pausing a DVD player and playing again when you wish to do me. For camping parents, anything but a well insulated baby sack works. Researchers in America have raised concerns about the safety of Stacker supplements.

    Here is my site - awake

    VastaaPoista
  2. Finding, downloading, and using a fair portion of your time is more valuable than
    any amount of truth in it, at one point or another.

    Night lifelock promo code 2013s also help
    relieve some of the more expensive palm oil or other allowed food ingredients in fruit juices, jams and
    other products. He also uses fire walking and other devices as metaphors to convince people anything is possible.



    My web site ... danger

    VastaaPoista
  3. The biggest reason that these people give for trim
    sawing is to lose the pounds and it really doesn't matter where you are starting and can also see if you're
    reacting as expected.

    my web site: Check this Out

    VastaaPoista