maanantai 28. marraskuuta 2011

SUPER-SUPERTÄRKEÄ D-VITAMIINI

Tällä hetkellä tutkimusten nojalla koen tärkeimmäksi vitamiiniksi ehdottomasti D:n.

Seuraava lainaus on suoraan Tohtori Tolosen sivuilta. En itse ollut kuullut lainkaan tällaisesta superinfluenssasta ja haluankin nyt tuoda sen myös teidän tietoonne.

"Englannissa asiantuntijat varoittavat uudesta superinfluenssasta, joka voi levitä kaikkialle parissa päivässä. Kyseessä on uusi lintu- ja sikainfluenssan viruskombinaatio, jota vastaan ihmisillä ei ole vastustuskykyä. Virus tarttuu herkästi ihmisestä toiseen, ja se on kaikkien aikojen suurin biologinen uhka, sanovat virologit. D-vitamiinilisä on nyt hyvä ja halpa vakuutus tautia vastaan.

Varoitus annettiin sen jälkeen, kun brittejä alkoi sairastua yhtaikaa tavalliseen flunssaan ja tavallista virulentimpaan sikainfluenssaan. Tällainen virusten yhdistelmä on oikea supervirus, jota vastaan ihmisillä ei ole ennestään immuniteettia, sanovat virologit. Tohtori Peter J. Hotez, maailmankuulu infektiolääkäri, varoittaa, että uusi virus voi levitä 24 tunnissa mantereelta toiselle. Hän johtaa yhdistystä nimeltään American Society of Tropical Medicine and Hygiene.

Maailman johtavat virustutkijat käyvät joka syksy tutkimassa uusia viruskantoja Kaakkois-Aasiassa, josta influenssat yleensä alkavat levitä muualle maailmaan. Rokotukset tehdään sitten näitä viruksia vastaan. Tällä kertaa uusi supervirus löytyi Kambodiasta, joka kuuluu niihin kuuteen alueeseen, joissa lintuinfluenssavirus (H5N1) on pesiytynyt lintuihin. Tähän asti se ei ole juuri tarttunut ihmisestä toiseen. Nyt tilanne saattaa olla vaarallisempi, kun tähän virukseen liittyy sikainfluenssavirus, H1N1.

Varoitus tulee juuri nyt, kun talviflunssaa alkaa esiintyä. Viime vuonna yli 500 brittiä kuoli influenssaan ja sairaalat olivat niin täpötäynnä flunssapotilaita, että rutiinileikkauksia jouduttiin peruuttamaan. Viime vuoden lopun influenssa yllätti lääkärit, sillä se oli paljon virulentimpi kuin oli osattu odottaa.

Uuden infektion todellinen luonne selviää vasta, kun ilmat kylmenevät ja ihmisten veren D-vitamiinin pitoisuus laskee talvilukemiin. Varoitus kannattaa ottaa vakavasti, sanovat asiantuntijat. Heihin kuuluu muiden muassa tohtori Patrick Blair, joka johtaa US Naval Health Research Centeriä San Diegossa (Kalifornia). Uusi kaksoisvirustartunta havaittiin ensimmäiseksi juuri siellä. "Influenssavirukset muuttuvat kaiken aikaa", sanoo Blair. Hän pitää vakavaa maailmanlaajuista influenssa-aaltoa mahdollisena."
Express 3.11.2011

Tohtori Tolosen kommentti:
Tätä uutta virusyhdistelmää vastaan ei ole vielä rokotetta. Tässä tulevat hyvät uutiset: D-vitamiini antaa suojaa influenssaa vastaan. Suosittelen aikuisille 100 mikrogrammaa päivässä.

KUULOSTAAPA HURJALTA!!!

Meidän perheessä syödään d-vitamiinia ympäri vuoden, mutta nähtävästi hieman liian vähän. Tohtori Tolonen suosittelee 1-2,5 mikrogramaa painokiloa kohti.Tästä taulukosta oli mielenkiintoista katsella millaisilla annoksilla erilaiset ihmiset saivat arvonsa nousemaan ja miten se heihin vaikutti.

D-vitamiinin saanti ruoasta on hankalaa ja itse ainakin koen sen olevan helpompaa ottamalla purkista. Täällä Pohjolassa auringon vaikutus d-vitamiinin saantiin on niin vähäistä ettei siihen kannata luottaa edes kesällä. Iho onnistuu muodastamaan d-vitamiinia vain silloin kun varjo on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, keskikesällä. Jos suojaat itsesi tai lapsesi aurinkovoiteilla, ne estävät D-vitamiinin muodostuksen.Ironista, vai mitä?

Suomessa suositus on jatkuvassa käytössä yli 9-vuotiaille 7,5 mikrogrammaa päivässä, mikä on aivan liian vähän. Itse otan 50-100mikrogrammaa päivittäin ja 8-vuotiaamme 25 mikrogrammaa. Näitäkin annoksia olisi vielä turvallista nostaa, jotta pääsisimme hyötymään terveysvaikutuksista.

D-vitamiinilisällä voi ehkäistä mm.virusinfektioita, syöpiä, astmaa, atooppista ihottumaa, 1-ja 2-tyypin diabetesta, Parkinsonia, Alzheimeria ja ties mitä, lista on loputon. D-vitamiini vaikuttaa suotaisasti ja säätelee satoja geenejä, joten puutos johtaa todennäköisesti johonkin "kansallissairauksistamme"; reumaan, diabetekseen, syöpään, MS-tautiin,luukatoon, sydän-ja verisuonitauteihin, lihomiseen jne...jne...

Jopa 90% suomalaisista saattaa tietämättään kärsiä jo puutoksesta! Mitenkähän paljon terveempiä olisimme, jos d-vitamiinipitoisuudet mitattaisiin rutiinitarkastuksissa terveyskeskuksessa säännöllisesti ja määrättäisiin lääkkeen lailla kaikille oma annos? Tulisi valtavan paljon halvemmaksi kuin hoitaa edellämainittuja sairauksia...
Kuka tekisi aloitteen?

Suosittelen muutenkin tutkimaan Tohtori Tolosen sivuja, joista olen itse saanut valtavasti tietoa. Sieltä voi myös tilata uutiskirjeen ja lähettää kysymyksiä, jotta saa yksilöllisiä neuvoja.


maanantai 21. marraskuuta 2011

TERVEELLISEMPÄÄ AAMIAISTA

Täytyy myöntää, että on välillä kurjaa olla tiukka äiti ruoan suhteen. Varsinkin, kun tokaluokkalainen kysyy, että miksi meillä ei ikinä ole ollut niitä muroja, mitä muilla on??? Selitä nyt siinä sitten, että ne tiikerimurot ja suklaaherkut on tosi epäterveellisiä, eivätkä sovellu aamupalaksi ja siksi siellä luokassa on niin paljon levottomia lapsia, kun syövät valkoista sokeria aamupalaksi...No, onneksi lapsi hyväksyy jo nämä faktat...

On meillä kumminkin muroja, mutta sieltä terveellisemmästä päästä.

Suosikkeihimme kuuluu luomuna AmaranttiPOP, speltflakesit ja quinoamurot.

Amarantti POP:a on saanut jo vuosia mm. Ruohonjuuresta, mutta meille se on löytänyt tiensä vasta äskettäin. Amarantti POP koostuu paahdetusta luomu amarantista, joka on saatu aikaan kohdistamalla jyvään suuri paine. Lopputuloksena on popcornia muistuttava, vaahtokarkkimaisen pehmeä pieni jyvä, joka voidaan käyttää heti ja jolla on sama ravintosisältö kuin raa’alla amarantilla. Itse olen kokenut haastavaksi amarantin käytön muuten, koska en ole keksinyt miten saan minijyväset huuhdottua hyvin ennen keittämistä. Vaikka Popin mieltää muroksi, sitä voi käyttää lisänä myös salaatteihin, munakkaaseen,smoothieen, lettuihin, leipiin ja kekseihin, mihin vain keksii!

Näin maahantuoja Andesa kuvailee ravintoarvoja: "Amarantti on saanut viime aikoina huomiota erityisen hyvien ravintoarvojensa ansiosta. Se sisältää 12-17% proteiinia ja korkean määrän välttämätöntä lysiini-aminohappoa, jota tuskin voi löytää muista viljalajeista. Amarantissa on korkea kuitupitoisuus ja alhainen tyydyttyneiden rasvojen pitoisuus. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat todisteita alentuneista kolesteroliarvoista niillä eläimillä, joille on syötetty amaranttia. Amarantissa on paljon rautaa ja kalsiumia kuten myös muita vitamiineja ja mineraaleja. Amarantti sisältää korkean määrän lysiiniä, metioniiniä ja kysteiiniä. Välttämättömät aminohapot ovat amarantissa tasapainoisessa suhteessa toisiinsa nähden. Tämä ravinnollinen runsaus ja tasapaino on keskeisen tärkeää kasvissyöjille. Alhainen sodiumpitoisuus ja tyydyttyneiden rasvojen olemattomuus jatkavat positiivisten ominaisuuksien listaa. Quinoan tapaan amarantti sopii gluteenittomaan ruokavalioon."
Kuulostaa erittäin hyvältä!!

Toinen, jota käytämme on Urtekramin luomu Spelt-murot. Niihin on lisätty hieman sokeria, mutta sekin on raakaruokoa, joten hyväksyn. Kaikkihan voi sitten itse lisätä makeutusta, jota haluaa. Koostumus sama kuin maissi-muroilla, mutta hurjan paljon maukkaampia ja ravintoarvot kohdillaan.Tavallista vehnää enemmän proteiinia, kuitua ja vitamiineja sekä kivennäisaineita.

Kolmantena Makrobiosin luomu quinoamuro. Samantyyppinen kuin amarantti, käyttömahdollisuudet loputtomat. Pidän myös quinoan pähkinäisestä mausta. Muita tärkeitä pointteja tietysti hyvät ravintoarvot sekä gluteenittomuus. Lisäksi nämä vanhat viljat kiehtovat, quinoa on 5000 vuotta vanha kasvi, jota Inka-intiaanit kutsuivat "Ihmiskunnan Äidiksi".

Kyllä se meidän neitikin näistä tykkää vaikka välillä jo vähän ihmetteleekin, miksi kaiken pitää olla niin terveellistä. Minun puolestani voi syödä kavereilla niitä ei-niin-terveellisiä-ruokia, mutta kotona pysytään terveellisemmissä. Kun ei tuo kouluruokakaan, eikä iltapäiväkerhon välipala, ole vitamiineilla ja muulla hyvällä pilattua ;).

Kun vielä murojen sekaan lisää siemeniä, pähkinöitä ja marjoja, alkaa simppeli nopea aamupala olemaan kohtuu terveellinen.

Mitenkäs teillä?

maanantai 14. marraskuuta 2011

TAAS UUSI MASCARA TESTISSÄ


Living nature-mascara on ihan ok ostos muttei kumminkaan huippu, ainakaan minulle.
Jostain syystä saan tuhrattua väriä yläluomen ripsien alapuolelle, mitä en ole aiemmin onnistunut muilla tekemään. Väri pysyy hyvin koko päivän, ei varise. Tämän pitäisi olla tuuheuttava, mutta lähinnä saan aikaan pieniä klimppejä, en sellaista tasaista tuuheutta. Lisäksi väri on melko märkää, ottaa jonkin aikaa ennenkuin voi lisätä toisen kerroksen.
Parasta tässä on ehdottomasti kosteudenkestävyys; pienessä tihkusateessa ainakin pysyi ripsissä eikä valunut poskille!

Uusi Seelantilaisella yrityksellä on kyllä asiat kohdallaan kaikin puolin niin luonnon kuin ihmisenkin kannalta.BDIH-sertifioituja.
Itse tilasin ripsarin Feel Uniquesta ja aion vastaisuudessakin kokeilla myös muita Living naturen tuotteita.

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

TUNTEEKO KUKAAN DR.ORGANICIA?



Onko tämä merkki kenellekään tuttu? Itse ostin matkalta ihan sattumalta Dr.Organicin deodorantin ja nyt olen todella ihastunut siihen! Suomesta tätä ei nähtävästi löydy.

Tuotesarja on todella laaja ja raaka-aineet huippulaatuisia. Voitte tutustua tuotteisiin täältä.

Dr.Organicin sivuilta on linkki Holland&Barrett:n nettikauppaan, muuta en oikein löytänyt mistä muualta voisi tilata. Onko kenelläkään tuosta kokemusta? Se on toki iso ketju Englannissa ja Irlannissa, mutta onko nettikauppa toimiva?

Hirmuisesti tekisi mieli tilata jo, mutta odottelen vähän, jos joku vinkkaisi jotain tuotteista tai nettikaupoista...

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

SUPERSUPERSUPERÄRSYTTÄVÄÄ

Löytyisiköhän teistä joku samaa mieltä oleva?Tahtoisin kyllä uskoa niin...
Eli, ärsyyntyneisyyteni syynä on muovipussit, joita kassat laittavat pakasteisiin. Aiemmin sentään kysyttiin, haluanko pussin pakasteisiin, mutta tälläkin viikolla kahdessa eri kaupassa on laitettu pussi suoraan kysymättä??? Ja kassat ovat tosi kummissaan, kun palautan pussin ja sanon etten tarvitse...

Joten, nyt pyydänkin teidän apuanne, koska uskoisin että myös te yhdytte seuraavaan; kunnioitetaan luontoa ja jätetään kaikkki ylimääräinen muovi käyttämättä.

Kun seuraavan kerran kassa laittaa pussin, aion kertoa, että en sitä tarvitse, koska en halua kuormittaa luontoa. Tekisittekö tekin niin?
Toki ymmärrän varovaisuuden jäätelön ja vaikkapa pakastemarjojen kanssa, mutta en oikein muussa.

Ja kyllä mielestäni pussirulla liukuhihnan päässä riittää, jolloin asiakas voi itse päättää tarvitseeko vai ei? Kyllähän ne pussit kaupallekin maksavat, joten ehkä kauppiaiden olisi myös aiheellista kiinnittää asiaan huomiota.

Kiitos jo etukäteen!

tiistai 1. marraskuuta 2011

SANTEN UUDISTUNUT ILME


Sante uudisti ulkonäkönsä kesän aikana ja mielestäni ihan hyvällä menestyksellä. Purnukat ovat uskottavamman näköisiä ja raikkaita.

Ostin testiin Lava powerin, joka on tarkoitettu rasvoittuvalle, kutisevalle päänahalle.Ja täytyy kyllä sanoa, että pesin nyt n. 2 viikkoa putkeen vain tällä ja hyvin toimii; ei tarvitse rapsutella kutinoita. Itse tosin uskon, että päänahan ja muunkin ihon hyvinvointi on riippuvainen happo-emästasapainosta ja shampoot ym. vaikuttavat vain vähän.

Tärkeää joka tapauksessa on raaka-aineiden laatu ja tässäkin on käytetty luomu-uutteita, mm.koivua, hopeapuuta ja teepuuta. Lisäksi suosikkiani savea on käytetty poistamaan rasvoittumista.

Shampoo ei vaahtoa paljoa, joten on varottava laittamasta liikaa. Pesutulos on vähälläkin määrällä ihanan puhdas eivätkä ainakaan minun hiukseni latistu niin, että tuntuisi kuin kaikki hyväkin olisi pesty pois.

Suosittelen! Valitettavasti Santen suomenkielisille ei ole vielä tuotteita päivitetty,ovat työn alla.Jos saksa onnistuu, löydät kaikki tuotteet täältä.

Ps. Pahoittelut hiljaiselosta, olimme lomalla ja unohdin (tarkoituksella) kaiken muun ;).