tiistai 13. huhtikuuta 2010

KYLPEMISEN ILOA


Ekologiton paheeni on kylpeminen. Rakastan kylpyammetta ja hetken rauhoittumista siellä hyvän kirjan kanssa. Ja kylpemiseenhän tarvitaan jotain kivoja öljyjä/ suolaa tai muuta millä samalla hoitaa ihoa. Itse olen erittäin ihastunut suolakylpyyn, joka tasapainottaa ihon happovaippaa. Kärsin ajoittain kutisevasta ihosta, mutta suolakylvyn jälkeen olo on aina kutisematon. Toki suolasta voi tehdä vaikkapa pelkän jalkakylvyn. Olen käyttänyt rakeista Akamutin vaaleanpunaista Himalayansuolaa, joka on puhtainta saatavilla olevaa suolaa. Se sisältää kaikkia mineraaleja ja johdannaisia, joita esiintyy ihmiskehossakin. Suolakylpy saattaa alentaa myös kuumetta ja lievittää lihaskipuja. Suositeltava aika suolavedessä rentoutumiseen on vähintään puoli tuntia, tämän sanotaan vastaavan 3:n päivän puhdistumista.
Toinen kiva on Akamutin Kelp powder-merilevä. Tämä on ikivanha ihon apulainen, jota japanilaiset paljon käyttävät.Sisältää runsaasti mineraaleja ja jodia. Rooman ajoista lähtien tätä on käytetty mm. hoitamaan psoria ja muita iho-ongelmia.Itse pidän merentuoksusta, jonka se tuo tullessaan, mutta tyttäreni mielestä tuoksu on ällöttävä. Käytän sitä myös ihan kasvonaamiona. Ainoa miinus on se, että kylpyamme pitää pestä aina Kelpin jälkeen, se jättää vihreät raidat laidoille.
Saippuoita olen kokeillut montaa erilaista luomuna, mutta enpä osaa niistä paljoa eroja sanoa. Jokaisella on oma mieltymyksensä tuoksun ja koostumuksen suhteen. En ole tainnut ainoaankaan saippuaan pettyä, mutta muutamaa vakiolaatua tilailen. Bentley organicsin saippuat ovat peruskamaa hyvällä hinnalla. Se mikä minua vain kummastuttaa, miten saippua voi olla esim.syväpuhdistava tai rauhoittava? Voiko muutaman sekunnin kosketus ihoon vaikuttaa mitenkään? Kotimainen OleHyvä toimii niin moitteettomasti kuin saippua vain voi, tosin heidän shampoisiin ja hoitoaineisiin en ole ollut tyytyväinen, vaikka monia olen kokeillut. Shampoot eivät pese riittävän hyvin, eivätkä hoitoaineet selvitä hiuksia. Plussana tosin, että niitä saa täyttöpalveluina ekokaupoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti