maanantai 21. kesäkuuta 2010

Ekoilua lomalla!

Edellisessä gallupissa halusin tietää miten ekologisia olette näin lomakaudella. Tulokset vaikuttavat lupaavilta, ainakin pyrkimys ekoloogisuuteen. Itse pohdin tänä kesänä ensimmäistä kertaa näitä asioita, kun suunnittelimme matkaa. Kotimaassa matkaillessa käyttäydyn samoin kuin kotonakin, mutta ulkomailla en täysin siihen pysty.

Päädyimme Kööpenhaminaan ja odotankin jo innoissani pääsyä luomukauppojen ja-ravintoloiden paratiisiin! Tai ainakin verrattuna tähän kotimaan tarjontaan...Hotellia etsiessäni yritin löytää mahdollisimman vihreää vaihtoehtoa. Parhaat "vihreistä" olivat valitettavasti aivan liian kalliita budjettiimme, mutta löysin kumminkin mielestäni ihan hyvän. Hotelli on saanut "Green Keyn" ja sivuillaan kertoo mm. seuraavaa: "Kaikki käyttämämme puhdistusaineet ja huoneissa olevat shampoot yms. ovat ympäristöystävällisiä. Myös pyyhkeet ja lakanat pestään vastaavilla tuotteilla. Huoneissa on vettä säästävät suodattimet hanoissa. Osa tarjoiltavasta ruoasta on luomua. Vuokraamme polkupyöriä ja neuvomme asiakkaita valitsemaan julkisen liikenteen välineitä." Loistavaa!

Itse en viime aikoina ole paljoakaan Suomessa matkustellut. Onko teillä tietoa, onko täällä hotelleissa alettu ajattelemaan jo vihreämmin? Kertokaa ihmeessä hyviä vinkkejä ekolomailuun ja käymisen arvoisia paikkoja, joissa otetaan ekologisuus huomioon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti