tiistai 8. kesäkuuta 2010

KOTIMAINEN AM-LUONNONTUOTTEET

Olen kokeillut Pietarsaarelaisen am-luonnontuotteiden muutamaa kivaa ekologista tuotetta.Heidän tuotteensa perustuvat vanhoihin perinteisiin ja nykyaikaiseen yrttitietouteen. Tuotteissa käytetään uusiutuvia luonnonvaroja; kukkia, yrttejä, lehtiä, merilevää sekä siemenistä ja juurista puristettuja kasviöljyjä. Niin simppeliä ja ihanasti ihoa sekä mieltä ravitsevaa!
Yhteinen nimittäjä käyttämilleni tuotteille oli ehdottomasti täyteläisyys. Eteeriset öljyt tuoksuvat, mutta eivät liian voimakkaasti.

Calendula-jalkavoide on ihanan kermamaista ja imeytyy hyvin. Rentouttaa väsyneitä jalkoja mm. piparmintun avulla.Sisältää myös suosikkiani mehiläisvahaa.


Hiusgeeli on myös toimiva. Mieheni sai tämän testatakseen, vaikka normaalisti käyttääkin vahaa. Hänen mielestään tämä oli parempi kuin moni aikaisemmin testattu, nimittäin ihan ykkösvahaa ei ole vielä luonnontuotteista löytynyt. Geelin eteerisinä öljyinä on käytetty laventelia ja greippiä, joten tuoksu on myös miellyttävä.


Yrttishampoosta löytyy nokkosta, peltokortetta ja koivua.Eteeriset öljyt rosmariini ja laventeli hallitsevat tuoksuna. Shampoon pitäisi stimuloida hiustenkasvua, ehkäistä hiustenlähtöä ja tehdä hiuksista kiiltävät ja tuuheat. Näihin en osaa mitään sanoa, koska näytepullo oli niin pieni. Yllätyksekseni shampoo oli myös todella juoksevaa ja näytepullosta puolet humahti jo ensimmäiseen käyttöön...


Aurinkovoide, paremminkin sanottuna päivävoide, sisältää mm. sesam- ja jojobaöljyä, jotka antavat kasvoille luonnollisen UV-suojan. En ehkä lähtisi tämän varassa rannalle loikoilemaan, kun tarkemmin ei ole vahvuutta kerrottu. Voide jokatapauksessa erittäin täyteläinen ja hyväntuoksuinen.

Erityisen paljon heidän sivuillaan pidin "Kuluttajalle" kohdassa olevasta INCI-listasta. Siellä mainitaan kaikki raaka-aineet, joita heidän tuotteissaan käytetään. Kaikki *tähdellä merkityt ovat luomua/luonnosta. Kummastelin etusivulla näkyvää logoa "ecosertified organic rawmaterials", johon sain pian vastauksen, että se on heidän oma merkkinsä, joka tarkoittaa että raaka-aineet on ecosertifiodu ,luomua tai luonnosta.

Uutuutena saa myös tilata pelkkiä raaka-aineita, joista voi sitten itse tehdä omat shampoonsa jne. Tämä on varmasti allergikoille ja herkkäihoisille tervetullutta! Jos sinulla ei ole omaa reseptiä, neuvoa saa kuulema aina kysyä!

Am-luonnontuotteita saa tilattua heidän sivuiltaan ja ainakin Ruohonjuuressa olen niihin törmännyt.

1 kommentti:

  1. Minä olen käyttänyt tuon firman hamppu- ja yrttishampoota sekä hamppu-hoitoainetta. Hamppushampoossa on lisäksi ihania turvehiutaleita ja minun yrttishampooni on "aktiivi"-lisänimellä päänahan ongelmiin. Muistithan ravistaa shampoon kunnolla etteivät paksummat aineet jääneet pohjalle? Hamppushampoo on tosin myös aika litkua, mutta yrttishampoo vähän tuhdimpaa. Pullot ovat tosi riittoisia, tosin pesen hiukset shampoolla vain noin kerran viikossa, muulloin pelkällä vedellä. Olen ollut kyllä tyytyväinen kyseisiin tuotteisiin.

    VastaaPoista