sunnuntai 12. joulukuuta 2010

SUOMALAISTA EKO-OSAAMISTA


Tahtoisitko saada yrttisi ja salaattisi kasvamaan ympäri vuoden ja vieläpä omassa pöytäpuutarhassa vesiviljelyllä? Nyt se on mahdollista toteuttaa kotona, missä luot ihanteelliset kasvuolosuhteet helposti Zengrow:n avulla. Ja mikä parasta, tuote on suomalainen upea keksintö!

Olen saanut nyt reilun viikon verran seurata työpaikallani basilikan kasvua ja täytyy sanoa, että olen vakuuttunut laitteen hyvyydestä. Basilikan voi saada kasvamaan useita kuukausia,kun sitä leikkaa ja hoitaa oikein. Latvat leikataan pienten latvan alkujen yläpuolelta ja käytetään satona. Normaalistihan sitä ostaa yrtin tai salaatin kaupasta ja kerran käytön jälkeen purnukka menee roskikseen. Nyt salaatinkin saa kasvatettua uudelleen; se kolminkertaistaa sadon kuukaudessa, jonka jälkeen kannattaa vaihtaa kasvi, kun huomaa sadon määrän vähenevän.

Veden ja lampun lisäksi kasvaminen tarvitsee ravinnetta.Siihen on valmistettu oma
ruokakasveille tarkoitettu laadukas mineraalipohjainen ravinne, mutta myös muita esim. orgaanisia ravinteita voi käyttää. Zengrow:lta on myös keväämmällä tulossa oma orgaaninen ravinne.

Tässä vielä infoa Zengrown kehittäjältä Pasi Lindbergiltä:
"Visiomme on että viherkasvien tuotanto siirtyy osittain kaupunkeihin ja koteihin. Kehitämme tuotteita joiden avulla kasvien kasvattaminen kaupungissa on vaivatonta ja helppoa. Kaupunkiviljely on tuotantomuoto jossa kasveja kasvatetaan kaupungissa lähellä lopullista kulutuspaikkaa.
Normaalisti kasvien viljely on ollut maanomistajien yksinoikeus. Vesiviljelyn avulla kuka tahansa voi kasvattaa laadukkaita ja puhtaita ruokakasveja ympärivuoden ilman omaa maata. Tämä on ajatuksia herättävä fakta!
Kaupunkiviljely on ekoteko.
Asunnot lämmitetään kasveille optimaaliseen lämpötilaan ympäri vuoden.
Tätä lämpöä kannattaa hyödyntää myös ruoantuotannossa. Kasveille kannattaa antaa valoa, koska valaisintekniikoiden kehityttyä laadukasta valoa kasveille pystytään tuottamaan nykyään pienellä energiankulutuksella.
Kaupunkiviljely on ekologista, koska tuotanto tapahtuu mahdollisimman lähellä kulutusta ja ympäristöä turhaan rasittava ruoan kuljetus jää pois."

Kuulostaa hyvältä, vai mitä?

Kyselin vielä tuosta energiankulutuksesta. Kahden kasvin laite vie n.2€ kuussa ja kuuden kasvin 4€.

Zengrow:n sivuilta löytyy vielä lisätietoja ja kannattaa myös tutustua blogiin kaupunkiviljelystä.

Ja huomhuom! Tarjoukset ovat voimassa JOULUUN asti. Minun kauttani saat hankittua omasi Wayne´s Coffee Sanomatalosta. Kahden kasvin laite 99€ ja kuuden 199€, sisältävät ravinteen ja kasvilampun. Toivottavasti näemme ja hankitte suomalaista innovaatiota Pukinkonttiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti