torstai 28. huhtikuuta 2011

Kevätterveiset Münchenista!

Tai no, kesältähän se melkein tuntui, oli niin iiiihanan lämmintä!Kasvot alkoivat punoittaa jo ekoina päivinä ja sitten pitikin lähteä metsästämään aurinkovoidetta. Saksassa on sellainen luksusjuttu, että lähes joka apteekissa(joita on paljon) on myös homeopaattinen sekä luonnontuotteiden osasto. Jos osaisin saksaa, mukaan olisi varmasti kertynyt paljon homeopaattisia tuotteita, mutta kun koulusaksalla eivät tuoteselosteet auenneet, niin ne piti jättää hyllyyn.
Ihan päivittäistavarakaupoistakin löytyi mm. Laveraa sekä kauppojen omia luomutuotteita, joten etsintä ei tuottanut ongelmia.Välillä luomusarjoja oli vaikeaa hahmottaa kaupasta, koska monesti ne olivat siellä tavisten seassa, ilman mitään erityismainintoja. Luomu tuntui kaikin puolin olevan niin peruskamaa, ettei siitä tarvinnut suuremmin huudella.

Ja se miksi luomu myy mm. Saksassa on varmasti se, että hinta ei juurikaan eroa siitä viereisestä myrkytetystä kaverista. Näin se vaan on, että kyllä ihmiset luomua ostaisivat, jos hinta ei olisi pilvissä.

Ja milloin me saadaan Suomeen kunnon luomukonditoria? Uskon tässä olevan markkinaraon, jos tuotteet vielä tehtäisiin täysjyvästä, speltistä, raakaruokosokerista jne...Leipomuksia terveellisemmin, kiitos! Ja tavisleipomusten hinnalla, ei kiskuroiden.
Lähes kaikissa ruokapaikoissa, joissa kävimme, oli aina listalla juomissa myös luomulimua,-mehua,-olutta, -viiniä...Hotellin aamupalallakin oli luomua tarjolla. Olin siis oikeassa paikassa luomun suhteen.

Vinkkinä tosin voin sanoa, että saksalaiset eivät kovin hyvin englantia puhu, joten jokaisesta osaamastasi saksansanasta on hyötyä!

Meillä oli monta tuotetta testattavana mukana, niistä lisää tuotapikaa, kunhan olisi aikaa kirjoittaa...pihahommatkin kun kutsuvat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti