tiistai 13. syyskuuta 2011

VIHREÄ SAVI


Olen aina pitänyt savituotteista. Nyt sain testattavaksi italialaisen Argitalin Vihreä Savi-sarjan rosmariini-nokkosshampoon ja jojobahoitoaineen, jalkavoiteen sekä sisäisesti nautittavaa aktivoitua savea.Tässä bloggauksessa käsittelyssä hiustuotteet. Maahantuoja Dell´Econ- sivuilta löytyy tietoa kaikista lisää.

Argitalin Vihreä Savi on alkuperältään merisavea Sisilian etelärannikolta ja on iältään 6-16 miljoonaa vuotta vanhaa. Se kaivetaan ylös kesän kuumimpana aikana, jonka jälkeen sen annetaan rauhassa kuivua kuuman kesäauringon lämmössä ja myöhemmin Afrikan mantereelta saapuvan talvisen sirokkotuulen otteessa. Tämän jälkeen savi seulotaan ja puhdistetaan mekaanisesti ilman käsittelyaineita ja gammasäteilytystä Argital-tehtaalla aivan saviesiintymän lähettyvillä.
Argitalin Vihreälle Savelle on myönnetty saksalainen BDIH sertifiointi.

Nimenomaan tämä tieto saven alkuperästä on minulle ainakin tärkeä. Kuvaus kuulostaa niin mielettömältä ja voin silmissäni nähdä nuo maisemat...kuvitelkaa,miljoonia vuosia vanhaa...epätodellista!

Vihreä Savi-hiustuotteet sopivat mainiosti käsitellyille ja rasittuneille hiuksille sekä hiustenlähdöstä kärsiville. Savi sisältää mm. kalkkia, joka vahvistaa hiusjuurta sekä hiusrakennetta vahvistavaa silikaa (piioksidia).Savi on luonnollinen kosteuttaja sekä erittäin mineraali-ja hivenainerikas.

Shampoo on koostumukseltaan löysän savimassan oloista, mutta levittyy hyvin hiuksiin ja pesee tehokkaasti.Tuoksuu mielestäni miedosti rosmariinille ja laventelille.Tarkoitettu rasvoittuville, helposti hilseileville hiuksille toistuvaan pesuun.Pulloa täytyy muistaa ravistella, jotta pohjalle painuva savi sekoittuu tasaisesti.
Ainoastaan yksi asia tuoteessa ärsyttää, nimittäin pullo. Korkki on huonosti suunniteltu, tukkeutuu ja on välillä vaikea saada auki omituisen mekaniikkansa ansiosta.
Shampoolle myönnetty sekä Demeter- että BDIH-sertifioinnit.

Jojoba-hoitoaine sisältää jojoban lisäksi manteli-ja oliiviöljyjä ravitsemaan hiusta.Isotakiainen ja nokkonen taasen tasapainottavat talineritystä.Savi ja peltokorte vahvistavat sekä eteeriset öljyt kosteuttavat ja antavat hyvää tuoksua.
Riippuen hoitotarpeesta vaikutusaika on 2-10 minuuttia.
Itse olen tuotteeseen muuten tyytyväinen, mutta hieman takkuiseksi hiukseni jäivät vaikutusajasta riippumatta. BDIH-sertifioitu.

Yhteenvetona; molemmat toimivia tuotteita, ostaisin.Isona puutteena se, että pulloissa ei ole INCI:a, ainoastaan ylimääräisissä pahvipakkauksissa.

Tuotteita voi tilata Dell´Eco-shopista ja myymälöitä ja hoitoloita löytyy täältä. Hyvä valikoima tuotteita sekä hoitoja mm.Eko Egossa.
Tsekatkaapa vielä Tapahtumat-sivu, jos luennot kiinnostavat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti