sunnuntai 28. helmikuuta 2010

LUONNOLLISIA LISÄRAVINTEITA


Perheessämme käytetään lisäravinteita, vaikka syömmekin terveellisesti. Uskon, että lisäravinteiden ansiosta olemme pysyneet suht terveinä ja voimme tulevaisuudessakin välttyä vaivoilta ja sairauksilta. Etsin kauan lapselle tarkoitettua luonnollista monivitamiinia ja löysin kuin löysinkin etsimäni, tosin en Suomesta. Merkki on Greens today ja tulee USA:sta. Valmistajan, Nature´s answer, sivuilta löytyy kaikki tuotteet ja tietoja valmistajasta, mutta valoitan asiaa vähän tässäkin.
Lasten monivitamiini on pureskeltava ja hyvänmakuinen "Superfood"-, kivennäisaine-, probiootti-ravintolisä. Sisältää esim. spirulinaa, parsakaalia, pinaattia, vihreää teetä, punajuurta, inkivääriä, hunajaa, maitohappoja, kalsiumia, c-vitamiinia...kaikkea mitkä auttavat vahvistamaan immuunipuolustusta pöpöjä vastaan. Purkissa on 90 kpl(=3kk) ja maksaa vain 10$, alle 8€.
Olen myös tilannut koko perheelle Reds complete-jauhetta, n.20$ = 15€, joka sisältää 33 eri vihannesta ja hedelmää. Valmistaja Nature´s answer on kehittänyt ORAC Super 7-sekoituksen, johon kuuluu ORAC-arvoltaan (mittaa antioksidanttiarvoja elintarvikkeissa) parhaita marjoja sekä uutteita. Näitä ovat mangostaani, punainen kahvimarja, goji, acai, granaattiomena, mustikka sekä tumma viinirypäle. Näiden lisäksi tuote sisältää mm. koko päivän tarpeen B-12 vitamiinia, josta vegaaneilla saattaa olla puutetta, sekä ruoansulatuskanavalle hyvää tekeviä maitohappoja. Jauhetta voi sekoittaa kylmään taikka kuumaan veteen, itse useimmiten lisään smoothieen tai puuroon.
Lisäksi olen kerran kokeillut purkillisen (kuukauden annos 10 $) Energy boosteria, joka siis toimii lisäenergian tuojana. Vaikutus on tasainen ja pitkäkestoinen. Sopii hyvin, kun aamu ei tunnu lähtevän käyntiin taikka päivällä alkaa väsyttämään. Valmistettu yrteistä, marjoista, vihanneksista, hedelmistä eli erittäin hyvä luonnollinen vaihtoehto lisäenergialle.
Nature´s answer valmistaa kaikki tuotteensa joko villinä kasvavista tai luomu-aineksista. Ovat erittäin kovan tarkkailun alla ja tutkitusti puhtaita.
Greens today- tilaukseni olen tehnyt iHerb-nettikaupasta. Siellä on myös erittäin hyvin nähtävillä mitä tuotteet sisältävät. Aineksia on kaikissa niin paljon, että allergisen kannattaa käydä listat tarkasti läpi.
Kun tilaan EU:n ulkopuolelta, olen pitänyt tilauksen arvon alle 50 eurossa, jotta ei tule hankaluuksia tullin kanssa. Kerran paketti jäi tullin tarkastettavaksi, mutta sain sen noutamalla ilman lisämaksuja. iHerbin lähetyskulut ovat vain 4$, mutta silloin painorajana on 1,36 kg. Tosin noin alhaisilla kustannuksilla voi samalla laittaa montakin tilausta menemään ;) Tilauslomake laskee painon, joten ei ole ongelmia senkään kanssa. Olen saanut yhteen tilaukseen mahtumaan 3 lasten vitamiinia, 1 reds completen ja jotain pikkusälää. Sivuiltahan löytyy paljon muutakin ihanaa luomua. Tilauksen saapumisessa on mennyt 1-3 viikkoa.
Onko joku löytänyt jotain muita luonnollisia ravintolisiä?

torstai 25. helmikuuta 2010

LUOMUMAUSTEET


Olen käyttänyt jo kauan luomumausteita. Tällöin ei tarvitse altistua mausteiden säteilytykselle (vitamiineja saattaa kadota) taikka arominvahventeille ja maut ovat todella aitoja. Sonnentorilla ollaan onnistuttu mielestäni parhaiten. Koska mausteet on paketoitu kuten kuvassa, kaadan ne sisällä olevasta pussista nättiin lasipurkkiin. Sonnentor on itävaltalainen luomuyritys, joka valmistaa, mausteita, teetä, kahvia, keksejä jne. Heidän kotisivunsa ovat erittäin kattavat. Kuvia ja tarinoita löytyy viljelijöistä lähtien. On upeata nähdä kuvia paikoista, jossa käyttämäsi mausteet kasvavat! Pääsisinpä joskus paikan päälle, siellä kun järjestetään myös tutustumiskierroksia...
Meillä Sonnentor-suosikkimauste nro 1 on valkosipulirakeet, ne ovat niin helppokäyttöisiä ja maukkaita. Lisäksi käytän paljon paprikaa, inkivääriä, currya, indian spice mixiä, kurkumaa, grillimaustetta sekä yrttejä. Myös kanelia ripsottelen sinne tänne, koska se on aitoa ceyloninkanelia eikä kassiakanelia, jossa on maksalle myrkyllistä kumariinia. Leivontaan löytyy erinomaiset kardemumma ja aito vaniljajauhe. Kurkumasta vielä sen verran, että sen sisältämä kurkumiinihan on terveydelle hyödyllistä. Kurkumiini mm. auttaa ruoansulatusta, on vahva antioksidantti, hillitsee tulehduksia ja hoitaa maksaa. Sonnentoria löytyy ainakin Ruohonjuuresta sekä Ekolosta. Myös Ekolon nettikaupassa on ihan ok valikoima.
Toinen kiva lisä maustamiseen ovat Kallo foodsin luomu-kasvisliemikuutiot, joita löytyy montaa eri makua; valkosipuli+yrtit, ranskalainen sipuli, tomaatti+yrtit, sieni, vähäsuolainen kasviskuutio ja hiivaton vaihtoehto, ehkä jostain kaupasta vielä muitakin. Omat suosikkini ovat kolme ensimmäistä. Käytössä olen oppinut, että kuutio täytyy murustella, ei voi kokonaisena heittää ruoan sekaan, muuten jää osaksi sulamatta. Muita mausteita ei juurikaan ruoka kaipaa, ovat niin täyteläisiä. Ainakin Ekolo ja Punnitse & Säästä myyvät näitä.
Oletko löytänyt muita hyviä luomumausteita?
Kaikki innolla kokeilemaan uusia makuja!

tiistai 23. helmikuuta 2010

GREEN PEOPLE-TUOTTEET


Green People on tuotesarja, johon olen suunnattoman ihastunut. Tuotteita on joka lähtöön; niin vauvoille, lapsille, teineille, miehille kuin perheillekin, naistentuotteita unohtamatta ;) Näitä saa tilattua joko heidän omilta sivuiltaan www.greenpeople.co.uk taikka nettikaupasta www.theorganicbodycareshop.com, jossa lähetyskulut ovat hieman huokeammat, mutta valikoimassa ei ole ihan koko repertuaaria. Green people:n raaka-aineet ovat kaikki 100%:sti luonnosta, sertifioituja luomu- sekä Reilun kaupan raaka-aineita on käytetty mahdollisimman paljon per tuote ja aineksista on valittu vain vaikutusteholtaan parhaat. Voisiko enempää edes toivoa?
Toimivuutta olen testannut monilla heidän tuotteillaan, mutta tällähetkellä löytyi kotoa vain kuvan purnukat(+lastentuotteita, joista aiempi bloggaus). Shampoo ja hoitoaine, Intensive repair, ovat tarkoitetut värikäsitellyille sekä vaurioituneille hiuksille. Erittäin riittoisia ja hoitoaine(92% luomuraaka-aineita) selvittää hiukset loistavasti. Vaikka ovat erittäin hoitavia, hiukset jäävät ihanan kevyiksi.
Ihonhoitotuotteista olen käyttänyt Gentle clean:iä (93,77% luomua), puhdistusvoidetta, joka puhdistaa meikit vaivattomasti sekä jättää ihon raikkaaksi ja puhtaantuntuiseksi. Gentle Tone (95,74% luomua), kasvovesi, on geelimäisessä muodossa. Aluksi koostumus tuntui hassulta, kun edeltävät kasvoveteni ovat olleet vesimuodossa. Mutta pian totuttuani, en tiedä osaanko enää käyttääkään vetisempää. Kasvovesi, kuten moni muukin ihonhoitotuote heillä, on pakattu pumppupulloon, joka on vain 50ml. Sanoisinpa kumminkin, että se vastaa 200ml, on siis super-riittoisaa. Pumpusta tulee vain pieni nokare yhdellä painalluksella, mutta se riittää koko kasvoille. Iltaisin sekoitan siihen tilkan aloe veraa, koska Dr Hauschkan myötä opettelin olemaan käyttämättä yövoidetta. Aamuisin olen todennut hyväksi VitaMinFix 24 h-voiteen (94,37% luomua), joka on sopivan kevyt, mutta kosteuttava. Päiväkäyttöön tarkoitettu silmänympärysvoide(85,85% luomua) tekee katseen freesiksi ja ihon pehmeäksi. Myös huulivoiteet (n.70% luomua) ovat todella hoitavia eikä tarvitse olla vähän väliä lisäilemässä.
Kun luen tekstiäni, tuntuu hurjalta nämä ylistyssanat, mutta ne vaan ovat yksinkertaisesti tosia. Ehkäpä juuri minun ihoni sopii näille tuotteille, mutta jos jollakulla on muitakin kokemuksia, jaattehan tietonne kanssani. Ja käykää ihmeessä Green People:n kotisivuilla lueskelemassa tuotteista, tosin vaarana on se, että haluaisi tyhjentää koko puodin!

maanantai 22. helmikuuta 2010

UUTTA EKOLOGISTA ILMETTÄ KEITTIÖÖN


Olen etsiskellyt jotain kivaa uutta keittiöön. Tavalliset tiskiliinat ovat mielestäni yksinkertaisesti rumia ja muoviset tiskiharjat vasta kammottavatkin. Oletteko samaa mieltä? Löysin vastauksen molempiin ongelmiini; Kotimainen Kierti www.kierti.fi valmistaa bambusta ja hamppu-puuvillasta aivan valloittavia liinoja. Molemmat ovat antibakteerisia,eivätkä todellakaan ala haista kuten normiliinat. Meidän perheen suosikki on silti tuo kaksipuoleinen bambuliina,se vaan tuntuu käteen jämäkämmältä. Ja kun aina muistaa pyyhkiä takapuolella(heh heh), säilyy kuvapuoli puhtaana. Imuteho on valtavan hyvä ja puhdasta tulee, kunhan liinan vaan kiertää tarpeeksi kuivaksi. Ja toki liinat soveltuvat kaikkeen siivoamiseen. Nyt Kierti on vielä saanut Avainlippumerkinkin kotimaisuudestaan, joka on bambuliinoissa yli 90% ja muissa 80 %. Loistavaa, että täälläkin osataan! Sivuilta löytyy myös tosi kivoja paitoja lapsille, jotka on valmistettu luomupuuvillasta.
Kuvassa oleva tiskiharja sekä vaihtopää on ostettu ekokaupasta. Aluksi hieman epäilin pesutulosta, kun harjas on niin pehmeää, mutta hyvin toimii. Ja on tosi kivannäköinenkin verrattuna muoviseen.Ainoa miinus tulee siitä, että jos ei ole varovainen, puuosa saattaa imeä värejä, itse onnistuin sotkemaan mustikalla. Olisikohan siihen jokin puhdistuskeino, täytyy alkaa kokeilemaan. Infoan, jos sellainen löytyy!
Tarkemmin mietittyäni päätinkin vain öljytä puuvarren oliiviöljyllä ja heti näyttää paremmalta!

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

EDULLISIA PERUSRUOKATARPEITA LUOMUSTA


Kuten jo mainitsinkin, mielestäni luomuruoka on kallista Suomessa. Ja ehkäpä, jos kulutus ei nouse, eivät hinnatkaan tule laskemaan. Itse tilaan vihanneksia ja hedelmiä Ekolon kautta. Siellä toimii viikottainen luomukori-tilaus, josta voit pyytää lisätietoa sähköpostilla helsinki@ekolo.net. Lyhyesti se toimii näin: saat sähköpostiisi listan tilattavista tuotteista. Tilaus tulee tehdä keskiviikkoaamuun mennessä ja noutaa torstai-iltapäivänä. Etuna tässä on sekin, että siellä on yleensä tuotteita, joita hyvin harvoin tavallisten kauppojen hyllyiltä löytyy; esim.verigreippiä ja -appelsiineja, mangoa...Tuotteet ovat myös tuoreampia, kun tulevat suoraan tukusta.
Lisäksi ostan hedelmiä ja vihanneksia pääasiassa Prismasta, koska ne ovat edullisempia ja vaihtuvuus on parempi kuin K-kaupoissa.Molemmista kaupoista tosin löytyy sitten hyviä perustarpeita luomuna jopa mielestäni edullisesti. Näitä ovat jauhot, hiutaleet, öljyt,ketsupit ja tomaattikastikkeet, kananmunat,linssit, siemenet, pastat ja jopa jotain erikoisempiakin. Kuvassa niistä muutama esimerkki: Sysmän luomu viljapihviaines on suosikkini. Se on hyvänmakuinen jo itsestään, mutta vaihtelun vuoksi voi lisätä vaikkapa porkkanaa, pinaattia tai jauhelihaa, mielikuvitus rajana. Valmistukseen tarvitset lisäksi vain vettä. Toinen kiva uusi tuttavuus on Napapiiri Organicsin mustikkakiisselijauhe.Pussillinen jauhetta vain lisätään kiehuvaan veteen. Itse laitan jauheen kannun pohjalle ja kaadan vedenkeittimestä vettä päälle hyvin sekoittaen. Maun mukaan voi sitten lisätä vielä marjoja.
Pirkalla on hyvä tomaatti-basilikapastakastike ja Rainbow:lla oliiviöljy sekä pikapuuropussit. Paistamiseen sekä leipomiseen käytän Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä.Jos papuja ei jaksa liotella ja keitellä, hyviä vaihtoehtoja löytyy Bionalta säilykkeinä, on kikherneitä, papusekoituksia jne. Nämä maistuvat ainakin meillä paremmin kuin itsekeitetyt vaikkei niihin ole lisätty mitään. Samaisen tuottajan maissisäilyke on meillä suosittu. Tosin säilykkeitähän ei pitäisi turhan usein syödä, jos pelkää purkista liukenevia aineita(kuten allekirjoittanut). Liddlistä yllättäen löytyi alle 2 euroa maksava mansikka- ja vadelmahillo. Myös Ikeassa käydessä kannattaa katsoa ruokapuolta, koska sieltä löytyy mainioita luomutuotteita. Itse hamstraan aina mukaani hyvää luomukahvia.
Kaikki edellä mainitsemani tuotteet ovat n.1-4 euroa maksavia, riippuen tietysti kaupasta. Ideana tässä jutussa siis se, että voihan luomunkäyttämisen aloittaa hieman edullisemminkin, kun vähän katselee kaupassa hintoja ja vertailee eri tuottajien välillä.
Kerrottehan myös omista suosikeistanne,
mukavia löytöretkiä kauppoihin!

torstai 18. helmikuuta 2010

VÄHÄN TAUSTATIETOJA

Syy blogini luomiseen, on yksinkertaisesti se, että haluan tuoda tietoisuuteenne upeita luomutuotteita, joita olen jo vuoden-pari tilaillut maailmalta. Niitä ei Suomesta ainakaan toistaiseksi saa, joten laitan aina myös linkit nettikauppoihin, jotka olen hyviksi ja luotettaviksi havainnut. Toki käytän myös Suomesta saatavia luomu- ja ekotuotteita,joten niistäkin tulen mielipiteitäni kertomaan ja toivon lukijoiltakin paljon kommentteja!

Meidän perheessä siis käytetään ruoassa luomua, kosmetiikassa luomua ja luonnontuotteita sekä kaikki saippuat, pesuaineet yms. ovat myös edellämainittuja. En ole niitä kerralla humauttanut muuttaa kaikkea, vaan aina kun kodista on jotain loppunut, seuraava ostos on ollut tarkemmin harkittu. Monia pettymyksiä matkan varrella on tullut, mutta voi sitä iloa, kun joku loistava tuote on löydetty. Nämä fiilikset siis tahdon teillekin välittää. Lisäksi tietysti kiva lisä kukkarolle on se, että luomu on halvempaa muualla kuin Suomessa (Iso Harmitus!)

Koska asumme Helsingissä, luomuruoan ostaminen on suht helppoa, mutta kallista. Toivonkin voivani joskus perustaa oman luomukaupan, jossa olisi kivan trendikäs sisustus ja tuotteita ei myytäisi niin valtavilla katteilla... Mutta siihen asti siis käytän ekokauppoja sekä muutamia hyviksi havaitsemiani päivittäistavarakauppoja. Olen moneen kauppaan laittanut palautetta, jos siellä ei ole ollut tarvitsemiani tuotteita ja suurimpaan osaan niitä onkin sitten kauppias hankkinut! Toivon myös teidän "häiriköivän" hiukan kauppiaita, jotta saamme luomua lisää hyllyille.

Aurinkoista kevään odotusta kaikille Teille!