maanantai 7. maaliskuuta 2011

YSKÄHTELYÄ



Pahoitteluni aluksi hiljaiselosta. On ollut niin paljon muuta ja viimeinen viikko on mennyt flunssapöpön kourissa. Siitäpä tämä juttu tulikin mieleeni.

Nyt kaipaan vinkkejä! Mistä löytää kurkkutabletteja, jotka a)eivät ole pelkkää sokeria, b) eivät sisällä aspartaamia tai asesulfaami-K:ta c) auttavatkin kurkun käheyteen/kutinaan/limaisuuteen.

Päivittäistavarakaupasta on turha etsiä, sokeri on pääraaka-aine lähes kaikissa ja siitähän bakteerit vain villiintyvät. Kiersin myös luontaistuotekauppoja ja apteekkeja melkoisen köyhällä lopputuloksella. Kuvassa olevista vain Echinasinkki täyttää kriteerit, mutta ei ainakaan näin heti kurkkua millään tavalla auta. Ehkäpä nopeuttaa paranemista? Isla cassis lupasi hyvää; päällä lukee, että tehoaineena 100% luonnolliset aineet. Olisinpa vielä huomannut sanan sokeriton...eli asesulfaami-K:ta... Carmolista olen mielikuvissani pitänyt luonnollisena, väärä luulo. Jos et valitse sokerivaihtoehtoja, jäljelle jää jälleen taasen asesulfaami-K vaihtoehto. Rinnastan siis kyseisen aineen aspartaamiin, jota vältän kuin ruttoa. Carmolis-yrttitipat käyvät hyvin höyryhengittelyyn.

Hunajaa olen syönyt ja antioksidanttitabletteja sekä muita vitamiineja, mutta ei tunnu flunssa lähtevän. Olen kyllä ihan tolpillani ja töissä, mutta kun asiakaspalvelussa tarvitsisi tuota ääntänsä, joka tuppaa katoilemaan.

Vinkkejä??? Kiitän!

4 kommenttia:

  1. Vihreä tee hunajalla! Sitä tuli litkittyä kurkkukipuun ja käheyteen raskaana ollessa, kun apteekista ei oikein osattu suositella mitään kurkkutabletteja mahallisille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä!
    Juon paljon kaikkia teelaatuja, itseasiassa mustaa aika vähän.Välillä laitan hunajaa teehen, mutta yleensä suoraan lusikalla suuhun, jottei mikään hyvä aines tuhoutuisi lämmöstä.
    Lisäksi tuossa mietin, että onhan sitä tullut paljon muutakin nautiskeltua tässä köhässä kuin mitä tuli juttua kirjoitellessa mieleen.
    Auringonhattutippoja sekä -suusuihketta on mennyt runsaasti, marjajauheita, Shine-teejauheita jne...
    No mutta, nyt tuntuu jo, että elämä voittaa, viime yönä en herännyt montaakaan kertaa yskäkohtauksiin ;).

    VastaaPoista
  3. Hunaja on tosi hyvä ja just lusikalla suoraan suuhun, kuten Maarit kirjoitti. Hunajn voi imeskellä hitaasti ja se hiukan "puuduttaakin", jos kurkku on kipeä tai ärtynyt. TOinen mielestäni hyvä on Frantsilan kylmändroppi. Ehkä hieman jopa pelkkää auringonhattua parempi. Ja se timjamitee runsaalla hunajalla. teelusikallinen timjamia pariin desiin kiehuvaa vettä ja kansi päälle, jotta höyrystyvät eteeriset öljyt putoavat takaisin juomaan. Jäähdytetään haaleaksi ja lisätään paljon hunajaa! itse olen tehnyt vielä sellaisen yrttijuoman, että siinä on mukana timjamia, minttua ja kamomillaa.

    VastaaPoista
  4. Kylläpäs sai tuo yrttijuoma makunystyrät heräämään! Itse olen juuri piparminttua käyttänyt ja salvia on superhyvää hunajalla. Hyvä vinkki tuo kansi, en ollut tullut ajatelleeksikaan!

    VastaaPoista